top of page

Съдови и венозни заболявания, превенция и лечение на: атеросклероза, инсулт, инфаркт, варикозни вени

600cda221dd34a2b1e952536_phlebeurysm-disease-legs-white-background-removebg-preview.png

Диагностика и лечение на съдови заболявания от водещи специалисти в областта. Не отлагайте проблема с разширените вени, позвънете в МЦ "ДОРИС КЛИНИКС"!

ХРОНИЧНАТА ВЕНОЗНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ /известна и като РАЗШИРЕНИ ВЕНИ/ е коварно, широко разпространено социално заболяване, което, ако не се лекува навреме, може да доведе до сериозни усложнения, вкл.инвалидизация. От него страдат хора на всякаква възраст, вкл. ученици. Отговорни за заболяването са нежните венозни клапи, които могат да се увредят поради различни причини: наследствени, хормонални, инциденти, бременност, наднормено тегло и др. Веднъж увредена, венозната клапа не може да бъде "поправена", а невъзможността на кръвта да циркулира нормално, води до нейния застой и разширяване/издуване на самата вена.  Това състояние може да предизвика болки, парене, изтръпване, чувството за тежест и "оловни крака", посиняване и потъмняване на кожата, изпъкналости, незарастващи язви. Разширените вени нерядко засягат и съвсем слаби хора, с добра мускулатура и здравословен начин на живот, болестта може длго време да протича и асимптомно - без наличието на видими изпъкналости или болки. 

Единствено прецизната еходоплерова диагностика, извършена от опитен и компетентен специалист - ангиолог/флеболог може да установи появата и степента на венозната недостатъчност.  Благодарение на еходоплеровата апараратура вече 20 години в страните с развита медицина се прилага изключително успешен метод за нехирургично, щадящо и най-малко рисково справяне с коварното заболяване. Методика "Ултразвуково-контролирана склеротерапия" е наречен на името на използваната при прилагането й апаратура и се определя като революция в диагностиката и лечението на коварното състояния.  

bottom of page